Truck icon Nemokamas pristatymas nuo 35 eurų!

Close icon
Arrow prevGrįžti atgal

Klasikinis meduolių receptas, kurį galite išbandyti su vaikais

Artėja šventės, o tai reiškia – metas kvepiančių ir smagių kepinių! Meduoliai yra puikus pasirinkimas, nes jų gaminimas gali tapti puikia pramoga visai šeimai. Meduolių Namai dalinasi 5 paprastais ir smagiais meduolių receptais, kuriuos galite iškepti kartu su vaikais. Pasiruoškite kvepiančiai ir spalvingai virtuvės fiestai!

Klasikiniai meduoliai su glaistu

Tai pats paprasčiausias ir populiariausias receptas, puikiai tinkantis eksperimentuoti visiems.

Iškepti net 50 meduolių Jums reikės:

500 gr. miltų
130 gr. rudojo cukraus
2 kiaušinių
100 gr. sviesto
100 gr. medaus
3 arbatiai šaukšteliai prieskonių meduoliams (pagal skonį galite naudoti cinamono, kvapiųjų pipirų, kardamonų, gvazdikėlių, imbiero bei muskato riešutų mišinį pagal skonį)
1 arbatinio šaukštelio sodos
šiek tiek acto nugesinti sodai

Glajui reikia:

200 gr. cukraus pudros
1 kiaušinių baltymo
citrinos rūgšties

Gaminimo eiga:

  1. Paruošiamasis etapas
    Į dubenį atsargiai supilkite išplaktus kiaušinius. Tuomet pridėkite medų, cukrų ir sviestą. Dubenį pastatykite ant garų vonelės ir nuolat maišykite, kol cukrus visiškai ištirps – tai yra itin svarbus žingsnis! Kai cukrus ištirps, nukelkite dubenį nuo garų vonelės ir supilkite actu nugesintą sodą. Greitai išmaišykite. Toliau įberkite prieskonius ir dar kartą gerai išmaišykite.
  2. Tešlos minkymas
    Palaipsniui įberkite miltus ir minkykite tešlą. Ji turėtų būti minkšta, bet ne per daug lipni. Jei matote, kad tešla per daug lipni, galite įberti dar šiek tiek miltų, tačiau nepadauginkite, nes vėliau bus sunkiau kočioti meduolius.

  3. Tešlos atvėsinimas
    Suformuokite iš tešlos šiek tiek plokščią kamuolį ir suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Dėkite tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą, kad ji sutvirtėtų.

  4. Meduolių formavimas
    Kai tešla atšals, iškočiokite ją iki maždaug 3-4 mm storio lakšto. Tuomet išspauskite norimas meduolių figūrėles. Dėkite paruoštus meduolius į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  5. Kepimas
    Kepkite meduolius iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 5-7 minutes, arba kol jie pakils ir gražiai paruduos. Kai iškeps, leiskite meduoliams truputį atvėsti skardoje ir sutvirtėti, o galutinai atvėsinkite ant grotelių.

  6. Glajaus ruošimas
    Paruoškite glajų maišydami cukraus pudrą, kiaušinio baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį mediniu šaukštu. Maišykite tol, kol gausite vientisą glajų – tai užtruks maždaug 10-15 minučių. Jei glajus per skystas, įberkite dar pudros, o jei per tirštas – įpilkite šiek tiek vandens. Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir dekoruokite meduolius.

    Šiame žingsnyje leiskite vaikų kūrybiškumui pasireikšti. Atskirkite glajų į skirtingus dubenėlius ir į glajų galite įlašinti kelis lašus maistinių dažų!

  7. Laikymas
    Kai glajus visiškai sustings, sudėkite meduolius į sandarų indą ir laikykite juos vėsioje vietoje.

PALIKITE ATSILIEPIMĄ
Mums labai svarbus Jūsų įvertinimas, todėl mielai kviečiame palikti atsiliepimą.
Palikti atsiliepimą Arrow next