Truck icon Nemokamas pristatymas nuo 35 eurų!

Close icon
Arrow prevGrįžti atgal

Kaip dekoruoti meduolius su glajumi. Patarimai pradedantiesiems

Glajus – tai puiki technika tinkanti meduolių dekoravimui. Jis gali būti naudojamas apvedžiojimui, užliejimui ar net smulkioms detalėms. Nors pagrindinis receptas lieka tas pats, glajus skiriasi savo konsistencija priklausomai nuo naudojimo būdo. Pasigilinkime, kaip pasiruošti ir dirbti su glajumi, kad jūsų skanėstai taptų tikrais meno kūriniais.

Skirtingos konsistencijos skirtingoms technikoms

Dekoruojant meduolius ir sausainius su glajumi, labai svarbu suprasti, kad aplinkos drėgmė gali paveikti jo konsistenciją. Todėl receptą dažnai reikia pritaikyti. Pavyzdžiui, apvedžiojimui glajus turėtų būti tirštesnis, kad išlaikytų savo formą. Užliejimui, priešingai, reikia skystesnio glajaus, kuris tolygiai pasiskirstytų ant meduolio.

Jeigu norite skystesnės konsistencijos, naudokite šią taisyklę – vienas šaukštas vandens padaro vieną puodelį glajaus tinkamu užliejimui. Nepamirškite uždengti glajų maistine plėvele, kai jo nenaudojate – taip jis neišdžius ir nesusikristalizuos.

Glajaus dažymas – geliniai ar skysti maistiniai dažai?

Geriausia glajų suskirstyti į kelis dubenėlius, kad kiekvieną porciją būtų galima atskirai nudažyti. Darbas su geliniais dažais dažnai yra lengvesnis nei su skystais, nes jie leidžia pasiekti ryškesnes spalvas ir mažiau keičia glajaus konsistenciją. Naudodami dantų krapštuką, įlašinkite dažų po truputį, gerai išmaišykite po kiekvieno pridėjimo. Taip išvengsite spalvų dryžių ant meduolių paviršiaus.

Kaip pasiruošti dekoravimui?

Dirbant su glajumi, patogu naudoti vienkartinius konditerinius maišelius – juos lengva išmesti po darbo, o valymo beveik nereikia. Jeigu norite naudoti kelis skirtingus antgalius, naudokite jungtį, leidžiančią greitai juos pakeisti. Užliejimui galite rinktis ir išspaudžiamus buteliukus – jie ypač patogūs, kai reikia padengti didesnius plotus.

Dekoravimo technikos

  1. Apvedžiojimas
    Apvedžiojimui skirtas glajus turi būti tirštas, kad sukurtų tvirtą „užtvarą“ meduolio kraštuose. Naudokite konditerinį maišelį su antgaliu, kad nubrėžtumėte liniją aplink meduolį. Ši linija neleis skystesniam glajui ištekėti už meduolio kraštų.
  2. Užliejimas
    Kai apvedžiojimas išdžius, galite užpildyti meduolio vidų skystesniu glajumi. Naudokite mažą šaukštelį ar dantų krapštuką, kad išskirstytumėte glajų iki pat kraštų. Jeigu pastebėjote oro burbuliukų, juos išdurkite dantų krapštuku.
  3. Dekoravimas ir detalės
    Kai užlietas glajus išdžiūsta, galite pereiti prie smulkių detalių. Naudokite tirštesnį glajų raštams, taškeliams ar ornamentams. Svarbu, kad pirmasis sluoksnis būtų visiškai sausas – kitaip dekoracijos gali susilieti.
  4. Priedų pridėjimas
    Kol glajus dar šlapias, ant jo galima barstyti spalvotą cukrų, perliukus ar kitus valgomus papuošimus. Jei norite dekoracijas pridėti po to, kai glajus išdžiūvo, naudokite mažą glajaus kiekį kaip klijus.

Meduolių laikymas

Kai dekoravimas baigtas, leiskite meduoliams visiškai išdžiūti – tam gali prireikti iki 24 valandų. Po to, kiekvieną meduolį rekomenduojama įdėti į atskirą maišelį ir laikyti sandarioje dėžutėje. Taip jie ilgiau išliks švieži ir išsaugos savo dekoracijas.

Dekoruoti meduoliai su glajumi – tai ne tik skanūs skanėstai, bet ir tikri meno kūriniai, kuriais galite nustebinti artimuosius ar papuošti šventinį stalą. Tad griebkite savo mėgstamus dažus, glajų ir pasinerkite į kūrybinį procesą!

PALIKITE ATSILIEPIMĄ
Mums labai svarbus Jūsų įvertinimas, todėl mielai kviečiame palikti atsiliepimą.
Palikti atsiliepimą Arrow next